Selma neljapäev ja reede 24/05/2024

Mattis rääkis, kuidas tema läks ilusti teisipäeval hommikul täpselt kella 9:00ks tööle. Ta oli esimene ning teised jõudsid 15-20 minutit hiljem tasapisi tööle. Nii ma mõtlesin, et lähen neljapäeva hommikul täpselt kella 9:00ks tööle. Ma tahan näha oma silmaga, kas ka minul jõuavad kõik tasapidi kõvasti peale üheksat tööle. Nii ma ootasin minut kaks peale üheksat kuna teised jõuavad.

Õnneks ma täiesti üksinda ei olnud kuna teenindajad on esimestena kohal. See on minu jaoks harjumatu kuna kõikjal, kus ma Eestis töötanud olen (nii teenindajana, kui kokana), on kokad köögis alati esimestena kohal. Aga see pole ainus asi, mis siin Itaalias köögi poole peal erineb. Siesta - lühike uinak varasel pärastlõunal, sageli pärast keskpäevast sööki. Selline uneperiood on mõnes riigis tavaline traditsioon, eriti sooja ilmaga piirkondades. "Siesta" võib viidata uinakule endale või üldisemalt päevaperioodile, mis on tavaliselt vahemikus 14–17. Siin igalpool käib köögis töö kahes vahetuses. Hommikune ja õhtune, mille vahele jääb 3 tunnine siesta kella 15st kuni 18ni. Hommikul teevad kokad ettevalmistusi päevaks ning tuleb vahel ka tellimusi. Siis tuleb siesta ja kõik lähevad koju puhkama. Õhtul tullakse tagasi tööle ja anntakse hagu. 

Meil siin prakitka toimub ka peamiselt hommikuses vahetuses. Selle tõttu on ka enamus meie tööülesandeid rohkem prep päevaks. Neljapäeval hommikul hakkasin kohe esimese tööna kirsstomateid puhastama ja pooleks lõikama. Sain ka esimest korda proovida puhastada ja tükeldada kaheksajalga ning kalmaari, kuid mitte loomulikult terver looma. Hiljem ma vakumeerisin kõik liha ära. Prepisin ka tunnikala tatariks ette. Puhastasin ja viilutasin elektrilise viilutajaga punast kapsast. Ning lõpetuseks sain suure elektrilise sidruni mahalpressiga sidruneid ja laime mahlaks pressida. Päev lõppes koristusega. Mul lasti koristada külmkappide juures ala. Kuna meil oli üsna rahulik päev tellimuste poolest ning kõik prep sai valmis jäi rohkem aega, et põhjalikumalt koristada. 

Reede hommikul sain esimese tööna jälle tomateid teha. Lõikasin mereandide poole jaoks tomateid kolmeks. Ülejäänud tomatid tegin pooleks ning kookisin sisu välja. Riisist, tomati südamikust, pestost ja muudest maitseainedest tuli tomatitele täidis valmis. Täitsin kõik tomatid roheklt riisi seguga. See kõik läheks hiljem õhtusele vahetusele pereõhtusöögiks. Puhastasin ning tükeldasin musta ja tavalist porgandit vege pihviks valmis. Pärast kui need ahjust tulid sain kartulid läbi kartuli sõela lasta ning porgandid jm juurde lisada. Massist said 180 grammised pihvid vormitud vormi ja lusikaga. Need läksid jahutus kappi tahkeks tõmbama. Pärast seda aitasin prantsuse kokal Damianil teha ettevalmistusi magustoiduks, milleks oli ferrero tartlett. See oli väga huvitav protsess kuidas kõik komponendid selleks valmivad. Päev lõppes jällegi koristusega. Sain ka maitsta panna cotta desserti, mida meil restoranis pakutakse. See oli ime maitsev.

Piltidel on osad meie juures pakutavad road. Kaks eelrooga: tuunikala tatar ja antipasto Fredo. Nime ei oska öelda aga frititud mereannid. Prep magustoidujaoks.







Kommentaarid

Populaarsed postitused